.

Παναγιωτάκης: Σημαντική αύξηση κερδών για τη ΔΕΗ το 2018 - Μείωση οφειλών κατά 150 εκατ. - Μέτρα για τους κακοπληρωτές

Μείωση των συνολικών οφειλών προς τη ΔΕΗ κατά 150 εκατ. ευρώ για το 2017 αλλά και σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης το 2018, ανακοίνωσε ο πρόεδρος κ. Μ. Παναγιωτάκης στην Βουλή.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν ανησυχητικά πελάτες που προχώρησαν σε ρύθμιση για να μπορέσουν να αλλάξουν πάροχο, σταματώντας στη συνέχεια να εξοφλούν τις προβλεπόμενες δόσεις της ρύθμισης.

Ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε πως, αν και από την εποχή υπουργίας Σκουρλέτη υπάρχει ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα διακοπής της ηλεκτροδότησης, ακόμη και σε καταναλωτές που στο μεταξύ έχουν αλλάξει προμηθευτή, σημείωσε ότι στην πράξη χρησιμοποιούνται διάφοροι τρόποι παράκαμψης από τους οφειλέτες, όπως η αλλαγή ΑΦΜ.
Παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι για την συγκεκριμένη κατηγορία τελικών πελατών, είναι δύσκολη η διεκδίκηση των οφειλών, σημειώνοντας πως για το θέμα έχει κινητοποιηθεί και η ΡΑΕ.
Μάλιστα, τόνισε πως η ΡΑΕ σύντομα θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την αντιμετώπισή του.
Τέλος, ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε πως η ΔΕΗ θα παρουσιάσει σημαντικά κέρδη για την οικονομική χρήση του 2018 όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, όπως πρόσθεσε ότι η κερδοφορία θα είναι σχετικά υψηλή, χωρίς μάλιστα να υπολογιστούν τα ανακτήσιμα κέρδη από τα ΥΚΩ παλιότερων ετών.
Επίσης, το αποτέλεσμα αναμένεται να διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα θετικό επίπεδο μετά και από την απορρόφηση του ΕΛΑΠΕ


www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου