.

Συντονισμός ενεργειών των φορέων για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Συνάντηση συντονισμού για τα θέματα της έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, με αξιοποίηση του Αγωγού ΤΑΡ που προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία και να παρέχει φυσικό αέριο από το πρώτο 3μηνο του 2020, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, την Πέμπτη 19 Ιουλίου στα γραφεία της ΡΑΕ στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της ΡΑΕ Νικόλαο Μπουλαξή και του συνεργάτη του Διονύση Παπαχρήστου, καθώς επίσης και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΔΑ ΑΕ Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επιβεβαιώθηκε η ένταξη παροχής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, με προτεραιότητα στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό, στους Μανιάκους και στα Γρεβενά, όπως άλλωστε παρουσιάζονται στο εγκεκριμένο από το Δ.Σ. της ΔΕΔΑ ΑΕ, 20ετες και αντίστοιχα 5ετες Σχέδιο Ανάπτυξης.
Τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ, για την αξιοποίηση των πόρων στη Δυτική Μακεδονία, των εγκρίσεων της Άδειας Διανομής, της Άδειας Διαχείρισης και των τιμολογίων από τη ΡΑΕ.
Οριστικοποιήθηκε η θέση απομαύστευσης του φυσικού αερίου και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τον φορέα που θα εμπορεύεται το φυσικό αέριο.
Εντός του Σεπτεμβρίου εκτιμάται, ότι η ΡΑΕ θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις επί των κρίσιμων αυτών ζητημάτων, που αφορούν το σύνολο του Αγωγού ΤΑΡ και στη συνέχεια θα επικαιροποιηθούν τα δεδομένα του έργου.
«Παίρνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα σύνθετο έργο που απαιτεί πόρους, αλλά και συνεργασία και συντονισμό διαφορετικών φορέων, η πρόοδος των διαδικασιών είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου