.

«Αύξηση επιδότησης στο νέο εξοικονομώ -μέσα & 7000 παλαιοί δικαιούχοι»

«Το νέο "Εξοικονομώ κατ' οίκον", που εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, αυξάνει το ποσοστό επιχορήγησης για τη χαμηλή και μεσαία εισοδηματική τάξη, με τη δημιουργία έξι εισοδηματικών κατηγοριών,που συνδέονται με τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των ωφελουμένων», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δίνουμε τη δυνατότητα συμμετοχής με ίδια κεφάλαια, με την κατάργηση της προϋπόθεσης τραπεζικού δανεισμού, για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και απλοποιούμε τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης».
Όπως κάνει γνωστό ο κ. Σταθάκης, «ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου "Εξοικονομώ κατ' οίκον", συμπεριλαμβανομένης της ίδιας συμμετοχής, αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ».
Όσον αφορά τη μη εξασφάλιση πόρων για τις ήδη ενταγμένες αιτήσεις του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον», ο υπουργός, στη δήλωσή του, επισημαίνει ότι «κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 75 εκατ. ευρώ για 8.518 από τις εκκρεμείς αιτήσεις.
Τώρα, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξασφαλίζουμε επιπλέον 58 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύψουν περίπου άλλες 7.000 εκκρεμείς αιτήσεις.
Με συντονισμένες προσπάθειες καλύπτουμε σχεδόν το 50% των περίπου 35.000 δικαιούχων, οι οποίοι δε στάθηκε δυνατόν να ενταχθούν στο προηγούμενο πρόγραμμα, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων ήδη από το 2014».
Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «η ενεργειακή εξοικονόμηση στον κτιριακό τομέα είναι πολύ περιορισμένη στην Ελλάδα, και αυτό κατά την άποψη μας οφείλεται στο ότι δεν έγιναν σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια.
Και επισημαίνει ότι «η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το νέο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θέλουμε να ανοίξουμε και γι' αυτό την ενσωματώνουμε στον ενεργειακό μας σχεδιασμό ως "καύσιμο", ισοδύναμο με τις ΑΠΕ».
Δείτε όλες τις λεπτομέρειες του νέου "εξοικονομώ κατ οίκον", εδώ.

Πηγη: b2green.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου