.

Σε συνάντηση για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία καλεί ο Περιφερειάρχης, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ Α.Ε.

Σε συνάντηση με θέμα: «Ενημέρωση για το σχεδιασμό δημιουργίας δικτύων αξιοποίησης του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία» καλεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Η συνάντηση που θα γίνει παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ Α.Ε. Θ. Τερζόπουλου αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Θ. Καρυπίδης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι αρχική διακρατική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν προέβλεπε δύο σταθμούς σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και άφηνε εκτός τη Δυτική Μακεδονία. Μέσα από τεκμηριωμένη πρόταση και δυναμική διεκδίκηση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να αλλάξει η διακρατική συμφωνία και να υπογραφεί νέα που φέρνει το αέριο στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από τη δημιουργία δύο σταθμών.
Όπως είχε δεσμευτεί εξάλλου ο Θ. Καρυπίδης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Γ. Σταθάκη, σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις, με τους δημάρχους της περιοχής και τη ΔΕΔΑ Α.Ε., ώστε να ξεδιπλωθεί ο σχεδιασμός και με συναπόφαση να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Να σημειωθεί, ότι στόχος είναι να υπάρχει ετοιμότητα, ώστε όταν ο TAP φέρει το αέριο και σε συνεργασία με το ΔΕΣΦΑ, να προχωρήσουν οι ανάλογες υποδομές δημιουργίας δικτύων αξιοποίησης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου