.

Παναγιωτάκης: Αν είναι να διασωθεί η ΛΑΡΚΟ, η ΔΕΗ θα βάλει πλάτη

Στη συζήτηση για τις προοπτικές της ΛΑΡΚΟ που διεξήχθη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συμμετείχε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιώτακης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε η συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μερών στην ανάγκη ενός ουσιαστικού διαλόγου για την εξεύρεση μιας βιώσιμης, αναπτυξιακής και λειτουργικής λύσης της ΛΑΡΚΟ, με κοινή την παραδοχή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά με ένα συγκροτημένο, στρατηγικό, αναπτυξιακό σχέδιο, μπορεί να δημιουργηθούν αισιόδοξες προοπτικές.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε πως "αν υπάρξει αξιόπιστο σχέδιο διάσωσης και ανάπτυξης της ΛΑΡΚΟ η ΔΕΗ ως μέτοχος θα συζητήσει τη συμμετοχή της και τη στήριξη αυτού του σχεδίου". "Είναι δύσκολη η κατάσταση, όλες οι πλευρές πρέπει να συμβάλουμε στη διάσωση αυτής της βιομηχανίας. Ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας", επισήμανε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψε η ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ, για τη διευθέτηση των παλαιών της χρεών και τη μείωση του κόστους ενέργειας, ο κ. Παναγιωτάκης είπε χαρακτηριστικά:

"Το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ είναι πολύ σημαντικό για τη ΔΕΗ. Επιλέξαμε την οδό εξάντλησης της συνεννόησης και των δικών μας περιθωρίων. Την είδαμε ως μεγάλο πελάτη αλλά και οφειλέτη μας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη σημασία αυτής της βιομηχανίας για την εθνική οικονομία και την απασχόληση. Καταλήξαμε σε μια συνολική συμφωνία με την οποία καθορίστηκαν νέοι όροι τιμολόγησης, ελαχιστοποιήθηκε η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας και τέθηκαν οι βάσεις για την διευθέτηση των παλαιών χρεών της βάσει των δυνατοτήτων της. Σήμερα, μετά από όλες αυτές τις διευθετήσεις συνολικά τα χρέη της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ είναι 243 εκατ. ευρώ".

Και ο κ. Παναγιώτακης κατέληξε: "Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε. Πιστεύουμε ότι προοπτικά μπορεί να βγάλει κέρδη η εταιρία. Αν παρουσιαστεί αξιόπιστο, αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο, η ΔΕΗ δεν μπορεί να μην το στηρίξει. Άλλωστε δεν θα είναι τόσο μεγάλα τα κόστη, θα τα βρούμε τα χρήματα αν είναι να στηριχθεί η ΛΑΡΚΟ και να προχωρήσει".

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου