.

Σπάρτακος: Ανακοίνωση για τα για τα δημοσιεύματα για τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο διάθεσης των ταμειακών διαθέσιμων της ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδος (το ποσό εκτιμάται κοντά στα 75 εκατ. από τα 200 εκατ που ήταν και η προκαταβολή για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5»), επί του οποίου (ενδεχομένου) καλείται να αποφασίσει σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Επιχείρησης αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την αναφορά ότι «τα συνδικάτα της ΔΕΗ εμφανίζονται θετικά στην απόφαση με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται η επιστροφή τους μαζί με τους τόκους», ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ότι:
με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ αλλά ούτε και έχει τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση Διοικητικού της Συμβουλίου, το Σωματείο δεν έχει συζητήσει και δεν έχει λάβει καμία είδους απόφαση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
Οι διαχρονικοί αγώνες του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την μονάδα «Πτολεμαΐδα V», είναι γνωστοί σε όλους.
Επίσης γνωστή είναι και η σπουδαιότητα, η σημασία και οι προοπτικές που δημιουργεί η επένδυση αυτή τόσο για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όσο και για την Επιχείρηση αλλά και την Εθνική Οικονομία.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αντιλαμβάνεται απόλυτα τόσο το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα όσο και την προσπάθεια της Κυβέρνησης να καλύψει τις ανάγκες και τα προβλήματα που δημιουργούνται.
Περισσότερο δε, αντιλαμβάνεται και επισημαίνει την σοβαρότητα και την κρισιμότητα του ζητήματος με την προϋπόθεση ότι μόνο αν τα διαθέσιμα της Επιχείρησης της επιτρέπουν να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διαδικασία της προκαταβολής για τη μονάδα, τότε και μόνο τότε θα μπορούσε να συζητήσει το θέμα αυτό και πάντα στη βάση των δεδομένων συνθηκών και των κανόνων του τραπεζικού συστήματος.
Λόγω της σημαντικότητας του θέματος ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί άκρως απαραίτητη και αναμένει την επίσημη θέση των θεσμικών και πολιτικών φορέων της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την προοπτική της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που χρειάζονται και θα λάβει τις αποφάσεις του μέσα από αυτές, όταν υπάρξει η επίσημη θέση της Επιχείρησης.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου