.

Υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας και της "ΔΕΗ -Ανανεώσιμες" ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ

Υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας, αλλά και ενίσχυσης με προσωπικό και ανάπτυξη της εταιρείας "ΔΕΗ-Ανανεώσιμες", εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.
Ο κ. Παναγιωτάκης τάχθηκε, επίσης, κατά της μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ μετά από σχετική ερώτηση, παρότι πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κράτησε αποστάσεις από τη συλλογική σύμβαση εργασίας που συνυπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση με το Σωματείο.
Από πλευράς του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως «καμία συμφωνία της 20ής Φλεβάρη δεν περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις ούτε τεμαχισμούς δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων. Αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όλες οι δημόσιες ενεργειακές επιχειρήσεις θα μείνουν εκτός πώλησης».
Η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "παρών".

Πηγη: www.amna.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου