.

Εργατική Αλληλεγγύη: Εκδήλωση για τα Εργατικά ατυχήματα

28 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί σε ανοικτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης την Τρίτη 28 Απρίλη ώρα 19.30 μμ για να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας που έπεσαν θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων και να δώσουμε την υπόσχεση με αφορμή την ημέρα αυτή ότι θα συνεχίσουμε τον πόλεμο ενάντια στην εργοδοσία , στις αιτίες και καταστάσεις που γεννούν τα εργατικά ατυχήματα.


• 2.000.000.άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες.
• 165.000 Ευρωπαίοι πολίτες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από ατυχήματα ή ασθένειες που σχετίζονται με την εργασία και επτά εκατομμύρια τραυματίζονται.
• Πάνω από 100 εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην περιοχή μας έχασαν την ζωή τους την ώρα εργασίας τους.
• Χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν ανάπηροι και ακρωτηριασμένοι για μα ζωή στον αγώνα τους για το μεροκάματο

Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι απλά στατιστικά στοιχεία, είναι ζωές εργατών που χάθηκαν και άφησαν πίσω τους ορφανά παιδιά χήρες και γονείς που ζουν με τον καημό αυτό για όλη τους την ζωή. Κάθε εργατικό ατύχημα είναι ένα δράμα για την οικογένεια που το βιώνει.
Είναι ζωές εργατών που έφυγαν από την ζωή όχι από φυσικό φαινόμενο ή φυσικό επακόλουθο της βιομηχανικής ανάπτυξης όπως θέλουν να παρουσιάσουν οι κρατούντες και οι εργοδότες τα εργατικά ατυχήματα. Είναι θύματα Της εγκληματικής βουλιμίας του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.


Όχι άλλο αίμα εργατών

Στοπ στα εργοδοτικά εγκλήματαΚοζάνη 23/4/2015

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου