.

Ένωση: Εάν δεν αλλάξει το ΠΔ 113/12 με μαθηματική ακρίβεια κλείνουν τα ορυχεία

Προς Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε
κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ

Κύριε Πρόεδρε:

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, η Μεγαλύτερη Επιχείρηση στην Πατρίδας μας είναι η ΔΕΗ και οι δραστηριότητες της για την εξόρυξη λιγνίτη γίνονται στην Ενεργειακή καρδιά της χώρας μας, στο Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης.
Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεται ότι, υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού με συνέπεια καθημερινά να είναι εκτός λειτουργίας τεράστιοι εκσκαφείς αξίας εκατομμυρίων ευρώ και καθημερινά η ΔΕΗ να στερείτε εκατομμύρια κυβικά εξόρυξης λιγνίτη, έχοντας ως αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ για την ΔΕΗ αλλά και για την Ελληνική οικονομία.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα προστέθηκε και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα η αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος 3190/90 με το Π.Δ 113/12 το οποίο μένει «ΑΛΥΤΟ» πάνω από 2,5 χρόνια.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ!!


Κύριε Πρόεδρε:
Ενώ με το Π.Δ 3190/90 η ΔΕΗ Α.Ε, είχε την δυνατότητα και την αρμοδιότητα να παρέχει επαγγελματική άδεια του χειρισμού μηχανημάτων Α΄ τάξεως
( χειριστές καδοτροχού) μέσα από τις ισχύουσες διατάξεις του Π.Δ 3190/90 με τις εξετάσεις να διεξάγονται στους χώρους των ορυχείων και στα μηχανήματα που έχει η ΔΕΗ, έχοντας φυσικά τα τυπικά προσόντα οι ενδιαφερόμενοι, ΤΩΡΑ με το Π.Δ 113/12 είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξει συγκρότηση επιτροπών για τη διεξαγωγή εξετάσεων στην ειδικότητα του χειριστή διότι, κύριε Πρόεδρε το Π.Δ 113/12 έχει εντάξει στην κατηγορία για την επαγγελματική άδεια Α΄ τάξεως και άλλες ειδικότητες που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το αντικείμενο εργασίας των συναδέλφων που χειρίζονται τους εκσκαφείς των ορυχείων.
Έχει εντάξει τις παραγράφους 5.1 και 5.2 μηχανήματα διανοίξεως στοών – σηράγγων ( αρουραίοι) τύπου ΤΖΑΜΠΟ, Αλπίνε και λοιπών τύπων, καθώς και ηλεκτροκίνητα μηχανήματα διανοίξεως στοών- γαλαριών (αρουραίοι) παντός τύπου.
Προφανώς και ο συντάξας του Π.Δ 113/12 δεν θα γνώριζε ότι, δεν έχουν καμία σχέση οι Μεγάλοι ηλεκτροκίνητοι εκσκαφείς (αποθέτες – απολύπτες – αποθέτες) με τους αρουραίους!!!
Ενδεχομένως, να μην γνώριζε ότι, οι Μεγάλοι ηλεκτροκίνητοι εκσκαφείς, λειτουργούν σε ΑΝΟΙΚΤΑ ορυχεία, ενώ οι «αρουραίοι» δραστηριοποιούνται υπόγεια!!!, εκτός και εάν το γνώριζαν αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΙΣΟΥΝ τα ορυχεία μας ή να τα «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ» στους ιδιώτες.

Κύριε Πρόεδρε:
Από 1-1-2008 έχουν συνταξιοδοτηθεί με την συγκεκριμένη ειδικότητα του χειριστή καδοτροχού περισσότεροι από 300 συνάδελφοι, χωρίς να υπάρξει ούτε μία πρόσληψη στην ίδια ειδικότητα, με τα αποτελέσματα που σας αναφέρουμε παραπάνω, την μη λειτουργία των εκσκαφέων και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ.

Κύριε Πρόεδρε:
Από 1-1-2013 δε συστήνονται οι επιτροπές για νέους χειριστές, ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι στα ορυχεία, που ως βοηθοί χειριστές έχουν συμπληρώσει την ανάλογη προϋπηρεσία, αλλά δεν μπορούν να γίνουν χειριστές για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω.

Κύριε Πρόεδρε:
Εάν δεν υπάρξει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, τότε είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα ΟΡΥΧΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!!!, γιατί θα έχουμε μόνο συνταξιοδοτήσεις με αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι υπόλοιποι εκσκαφείς που ακόμη και σήμερα δουλεύουν
Απαιτούμε από εσάς να αναλάβετε εκείνες τις πρωτοβουλίες για να ΣΩΣΕΤΕ την ΔΕΗ και τα ΟΡΥΧΕΙΑ κάτι που δεν έγινε από τον προκάτοχο σας αγνοώντας τις επιστολές μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου