.

ΓΕΝΟΠ: Μεγαλώνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ με τις «ευλογίες» της ΡΑΕ

Η τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» που έχει υιοθετήσει η ΡΑΕ στο ζήτημα των ανεξόφλητων οφειλών που δημιουργούν οι -μετακινούμενοι σε νέο προμηθευτή- καταναλωτές , διογκώνει ακόμα περισσότερο ένα εκρηκτικό πρόβλημα για τη ΔΕΗ.

Πρόσφατα, επιχείρηση – πελάτης της ΔΕΗ άλλαξε προμηθευτή αφήνοντας την ίδια στιγμή «φέσι» 400.000 ευρώ στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Όσο η ΡΑΕ επιτρέπει να συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και αρνείται την πρόταση της Δ.Ε.Η, που ζητούσε «να μην έχει δικαίωμα αλλαγής παρόχου και άρα ηλεκτροδότησης ο καταναλωτής ο οποίος έχει ανεξόφλητο λογαριασμό στον προηγούμενο πάροχο», το πρόβλημα θα διογκώνεται και θα συνεχίσει να απειλεί όχι μόνο τα έσοδα αλλά την ίδια την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΗ ΑΕ.
Η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη στάση της ΡΑΕ η οποία συνεχίζει να «αδιαφορεί» και με τη στάση της αυτή προκαλεί τεράστια ζημία στη ΔΕΗ ΑΕ, την ίδια ώρα που ωφελούνται οι ανταγωνιστές της.
Όσο η ΡΑΕ συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το νόμο 4001/2011, η ΔΕΗ θα χάνει πελάτες και θα συσσωρεύει χρέη.
Το αρμόδιο Υπουργείο γνωρίζει την έκταση του προβλήματος και επειδή όλοι αντιλαμβάνονται ότι η επικίνδυνη «αδράνεια» της ΡΑΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί την Πολιτεία να νομοθετήσει άμεσα πριν η «διαιώνιση» αυτής της κατάστασης απειλήσει συνολικά την αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου