.

Θέμης Μουμουλίδης: «Συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η επιτροπή [ομάδα εργασίας] υποστήριξης καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων ανέργων και νέων αγροτών»

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά πλέον, το πρόγραμμα παραχώρησης αποκατεστημένων εδαφών της ΔΕΗ σε ανέργους και νέους αγρότες, με σκοπό την σύσταση ομάδων καλλιεργητών, για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, στα περίπου 5.000 στρέμματα που παραχωρεί η ΔΕΗ, στις περιοχές των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας.

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, συγκροτήθηκε η ομάδα εργασίας στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Σκοπός της ομάδας εργασίας είναι να στηρίξει επιστημονικά και οργανωτικά το πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης.
Η ομάδα εργασίας αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της ΔΕΗ, από εκπρόσωπο τοπικών μεταποιητικών μονάδων καθώς και από επιστήμονες των κλάδων γεωτεχνικών και οικονομολόγων.
Παράλληλα, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων ανέργων και νέων αγροτών. Βασικός στόχος του Υπουργείου είναι να αρχίσει η σταδιακή καλλιέργεια των εκτάσεων στο πρώτο τετράμηνο του 2018.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Μέλους των Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου