.

Στήριξη από Moscovici για να "περάσει" η λίστα των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων ζήτησε ο Γ. Σταθάκης

Τη βοήθεια του κοινοτικού επιτρόπου Pierre Moscovici προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ χωρίς σημαντικές αλλαγές ως προς τη σύνθεση της σχετικής λίστας που έχει ήδη υποβάλλει η ελληνική πλευρά, ζήτησε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες με τον κοινοτικό αξιωματούχο.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως το ραντεβού των δύο κλείστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επίτροπο Ενέργειας Αρίας Κανιέτε παρόντος του κ. Σταθακη στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ευρωπαικής Επιτροπής που έγινε στα Χανιά την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κυβέρνηση επιδιώκει πάσει θυσία να γίνει αποδεκτή η λίστα που έχει καταθέσει και να αποφευχθεί καταρχήν το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ο σταθμός του Αγίου Δημητρίου και σε καμία περίπτωση να μην τεθεί στο τραπέζι θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων.
Κύκλοι της αγοράς έλεγαν ότι ο κ. Σταθάκης επιμένει πως θα υπάρξει ενδιαφέρον στο market test και από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητήθηκε κατά τη συνάντηση και γαλλική στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί δε πως η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε ως εποικοδομητική τη σημερινή, προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Pierre Moscovici με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εφαρμογή των «δεσμεύσεων» της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τον τομέα την ενέργειας, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να καταστήσουν τον εν λόγω τομέα «πιο ανταγωνιστικό, αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις».

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου