.

Μετωπική κυβέρνησης ΓΕΝΟΠ για την πώληση των μονάδων

Στη σκιά της σχεδιαζόμενης πώλησης των λιγνιτικών μονάδων 3-4 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, 26 και 27 Φεβρουαρίου το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, όπου την Τρίτη το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης

Μάλιστα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και εκπρόσωποι τοπικών κοινωνιών ετοιμάζουν στις 6 μμ, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πώληση των μονάδων, στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε αποκαλέσει στο παρελθόν “εθνικό έγκλημα την επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ, “ενώ ο Συγκυβερνήτης του κος Καμμένος απείλησε μέσα από το βήμα της Βουλής με φυλακή σε όσους ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η συμφωνία για την πώληση των μονάδων σε Μεγαλόπολη (μονάδες 3 και 4) και στη Φλώρινα (Μελίτη 1 και άδεια για Μελίτη 2) συνιστά μια απόλυτα αρνητική εξέλιξη τόσο για τη ΔΕΗ και τις δύο περιοχές την Αρκαδία και τη Φλώρινα, που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό, όσο και για την ελληνική οικονομία ευρύτερα.

Στο συνέδριο πάντως, το οποίο ας σημειωθεί ότι θα διεξαχθεί καθόσον θα βρίσκονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι φορείς της Αρκαδίας αναμένεται να θέσουν στον πρωθυπουργό και στον κ. Σταθάκη το αίτημά τους για έκπτωση στα τιμολόγια ηλεκτρισμού στους κατοίκους όλης της Αρκαδίας, και όχι μόνον στους κατοίκους της Μεγαλόπολης, όπως έχει υποσχεθεί ο υπουργός.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν προκύπτει ότι η πολιτική ηγεσία θα κάνει δεκτό το αίτημα, αν και τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι τελευταίας στιγμής. Κατά τις ίδιες πηγές στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελποποννήσου και την επόμενη ημέρα στη Μεγαλόπολη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου