.

Έως το τέλος Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης μετά τη λήξη της σημερινής πρώτης συνάντησής του με τους εκπροσώπους των θεσμών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο και τεχνικό νομοθέτημα που έχει τρία σκέλη: τη ρύθμιση εργασιακών θεμάτων, τη διαδικασία απόσχισης από τη ΔΕΗ των προς πώληση μονάδων και την διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού.

Ο κ. Σταθάκης ρωτήθηκε αν έθεσε προς συζήτηση τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει για την πώληση των μεριδίων του Δημοσίου σε ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ.
Δήλωσε ότι και αυτά τα θέματα συζητήθηκαν χωρίς να διευκρινίσει για ποια εναλλακτικά σενάρια μιλάμε και κατέληξε σημειώνοντας ότι υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις.
Είπε ακόμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, ειδικά μετά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί ποια είναι η ελληνική πρόταση.
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με την Shell για την ΕΠΑ Αττικής ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα κλείσει ως τα τέλη Μαρτίου ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης των ΥΚΩ και κατ’ επέκταση των τιμολογίων του ρεύματος λόγω του νέου ΚΟΤ, σημείωσε ότι το νέο Οικιακό Τιμολόγιο έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.


www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου