.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Θετική γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ για το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο της Πανεπιστημιούπολης και των εγκαταστάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα

Με το Πρακτικό Συνεδρίασης Αριθμ. 14/2018/01.02.2018, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ) γνωμοδότησε θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος περί «έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα και καθορισμού όρων και περιορισμών δόμησης αυτού».

«Η θετική αυτή εξέλιξη», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, «δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες, την ενασχόληση και συνδρομή μας προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδια Αρχή, προκειμένου να έχει αίσιο τέλος ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που το αντιμετωπίσαμε με τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του Νομού και της πόλης της Φλώρινας, με βάση και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού».
Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) και στη συνέχεια, θα κατατεθεί πλήρης φάκελος στην Προκήρυξη του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, που είναι ανοικτή, αφού οριστικοποιηθεί το σύνολο των μελετών που είναι σε εξέλιξη.
«Αξίζουν ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη θετική αυτή κατάληξη για ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό για την Περιφερειακή ανάπτυξη και φέρνει πιο κοντά αυτό που δικαιούται και χρωστάμε στη Φλώρινα του πολιτισμού και της γνώσης» συμπλήρωσε στις δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου