.

Τη δημιουργία παγκόσμιου συστήματος εμπορίας ρύπων προτείνει η Γερμανία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θέλει να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο σύστημα εμπορίας ρύπων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο Bloomberg, η επέκταση του ευρωπαϊκού συστήματος εμπορίας ρύπων, που σήμερα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, θα βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Η Γερμανία, η οποία επιδιώκει να αντικαταστήσει τα πυρηνικά εργοστάσια και τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα και να τα αντικαταστήσει με φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης.

Σήμερα, 190 χώρες επιδιώκουν να συμφωνήσουν για τη μείωση των εκπομπών ρύπων που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα. Το 2009, οι εκπρόσωποι ανεπτυγμένων οικονομιών και επενδυτές δεσμεύτηκαν να χορηγούν σε αναπτυσσόμενες χώρες 100 δισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2015 οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας θα συγκεντρωθούν στο Παρίσι, με στόχο να επιτευχθεί μια συνολική παγκόσμια συμφωνία.

Πηγη: energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου