.

Τουρκία: Διέκοψε την παροχή αερίου προς την Ελλάδα

Η Τουρκία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην παροχή αερίου από το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, που επικαλείται δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.



Επιπλέον, το τουρκικό ενημερωτικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι, «το φυσικό αέριο διεκόπη από το Αζερμπαϊτζάν και μειώθηκε από το Ιράν, εξαιτίας  βλάβης μεταξύ των σταθμών συμπίεσης στις δύο χώρες. Η ροή ενέργειας προς τα τουρκικά νοικοκυριά δεν έχει επηρεαστεί».

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της τουρκική εταιρείας ενέργειας Turkas στο NTV, «πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα που θα επιλυθεί σύντομα».

Δεν επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα περί νέας διακοπής της ροής αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αρμόδιες πηγές της ΔΕΠΑ. Όπως διευκρινίζουν, οι ίδιες αρμόδιες πηγές, μετά το πρόβλημα στις 18 Ιανουαρίου, όταν και οι Τούρκοι είχαν ενημερώσει για διακοπή της ροής αερίου επικαλούμενοι λόγους ανωτέρας βίας, δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση. Η ροή του φυσικού αερίου μέσω του ελληνοτουρκικού αγωγού παρουσιάζει διακυμάνσεις, ωστόσο δεν έχει διακοπεί, αναφέρουν πηγές της εταιρείας.



Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου