.

Σπάρτακος: Ανοικτή επιστολή στο δίκτυο ενεργειακών Δήμων για τις θέσεις του για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων !

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Πρόεδρο Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ημερ.: 20 -2- 2012
Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη Αριθ. Πρωτ: 4500


Θέμα : Περί του ζητήματος πώλησης μονάδων της ΔΕΗ

Μόνο σύγχυση και αρνητικό σκηνικό μπορούν να δημιουργήσουν τα όσα τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φέρουν την υπογραφή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και αφορούν στο μείζον για την περιοχή μας και όχι μόνο σενάριο περί πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.
Σε συνεδρίασή του στις 7-2-2012 το Δίκτυο –με την επισήμανση ότι υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικά θέματα από τα οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών μας- κατέθεσε σαν θέση/αίτημά του το ότι «η διαφαινόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ δεν είναι μια απλή πράξη μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων. Είναι το ξεπούλημα του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ και θα χαθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης. Για τις περιοχές των Ενεργειακών Δήμων της χώρας οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Δεν φανταζόμαστε το λόγο για τον οποίο οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποδεχθούν την καταστροφή των περιοχών τους από μια ιδιωτική επιχείρηση».
Δυστυχώς, σε Δελτίο Τύπου του Δήμου Εορδαίας (με ημερομηνία 17-2-2012) υπό τον τίτλο «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ» αναφέρεται ότι για το θέμα «της διαφαινόμενης πώλησης μονάδων παραγωγής ενέργειας και της ανησυχητικής καθυστέρησης της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, αποφασίστηκε η αναζήτηση κεφαλαίων για συμμετοχή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στην εξαγορά των μονάδων, αλλά και πραγματοποίηση επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
Δυστυχώς σήμερα, την ώρα που εμείς συνεχίζουμε με νύχια και με δόντια έναν αγώνα που ξεκινήσαμε εδώ και πολύ καιρό ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, τέτοιου είδους ανακοινώσεις και αναφορές, ΚΑΜΙΑ από τις αρχικές τους προθέσεις και επίσημες θέσεις ότι δηλαδή ¨ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ¨, δεν αποδεικνύουν.
Η λειτουργία της ΔΕΗ, σε όλες τις διαστάσεις της, είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ύπαρξη και τις προοπτικές των ενεργειακών περιοχών. Η θέση ΟΛΩΝ μας (όσων ξεκινήσαμε τον αγώνα) από την αρχή υπήρξε ξεκάθαρη: ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ διερωτάται αν τα δημοσιεύματα, όπως αυτά που τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν αλλαγή θέσης και στάσης. Διερωτάται αν δείχνουν ότι κάποιοι είναι πρόθυμοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους.
Περαιτέρω, με τη νέα στάση του Δ.Ε.Ε. αναιρούνται οι αποφάσεις και θέσεις που ελήφθησαν και διατυπώθηκαν σε σχετικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων;
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά από το Δίκτυο να ξεκαθαρίσει και να γνωστοποιήσει στις τοπικές κοινωνίες την επίσημη θέση του για το θέμα της πώλησης μονάδων.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά από το Δίκτυο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, σχετικά με το ζήτημα αυτό και τη σύγχυση που έχουν δημιουργήσει οι ανακοινώσεις του.

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Πρόεδρος Ο Γεν . Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης Αθανάσιος Μάστορας




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Μέλη Δικτύου Ενεργειακών Δήμων :
 Δήμαρχο Εορδαίας κ. Βρυζίδου Παρασκευή
 Δήμαρχο Κοζάνης κ. Μαλούτα Λάζαρο
 Δήμαρχο Μεγαλόπολής Παναγιώτη Μπούρα
 Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου