.

Για το 2013 τα γεωτρύπανα σε Πατραϊκό, Κατάκολο, Ιωάννινα

Δύσκολος ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση να έχουν μπει γεωτρύπανα σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα, εντός του έτους, αφού παρατηρείται καθυστέρηση σε μια σειρά από διαδικασίες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. μόλις στις... 7 Μαρτίου, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία το λεγόμενο « data room», το αρχείο δηλαδή όπου μπορεί μια εταιρεία να βρει στοιχεία για κάθε μια από τις τρεις υπό παραχώρηση περιοχές προκειμένου να αξιολογήσει τη συμμετοχή της ή όχι στο διαγωνισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός για τις τρεις πρώτες περιοχές προκηρύχθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, δηλαδή η δημοσιοποίηση της πρόσκλησης στην εφημερίδα της Ε.Ε. καθυστέρησε για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Ειδικά όσον αφορά στο data room, το υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, καθώς η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών είναι στις 2 Ιουλίου, και οι σοβαρές εταιρείες του χώρου θα χρειαστούν διάστημα πάνω από ένα μήνα για τη σωστή επεξεργασία των δεδομένων που θα τους επιτρέψει να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους ή όχι στο διαγωνισμό.

Η σύσταση φορέα υδρογονανθράκων

Ένα άλλο θέμα που εκκρεμεί αφορά στη στελέχωση του φορέα υδρογονανθράκων ο οποίος και έχει δημιουργηθεί για να τρέξει όλη τη διαδικασία των διαγωνισμών. Μέσα στην εβδομάδα έληξε και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη στελέχωσή του, και θεωρητικά προχωράει η διαδικασία επιλογής.

Επειδή όμως έχουμε στην ουσία εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, και ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τις εκλογές στα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, στην πράξη είναι αμφίβολο κατά πόσο θα ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία, αφού για να τοποθετηθεί η διοίκηση του φορέα, χρειάζεται η έγκριση της Βουλής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου