.

Δήμος Κοζάνης: Γιορτή Ανακύκλωσης στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης [Κυριακή 1.6.2014, στις 11:00 π.μ.]

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη πλέον ‘’Γιορτή Ανακύκλωσης’’ την Κυριακή 1-6-2014, στις 11:00 π.μ., στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης.
Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου και ειδικότερα στους μικρούς φίλους της Ανακύκλωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως:
Τραγούδια, παιχνίδια και χορός με θέμα την ανακύκλωση με επαγγελματία διασκεδαστή
Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και φυσικά υλικά όπως το ξύλο από επαγγελματία
Τρισδιάστατο παιχνίδι ανακύκλωσης, το «Σκουπιδάκι», μια δημιουργία των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχ/κων Βιομηχανικού Σχεδιασμού, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Fly fox – αερογέφυρα, μια συναρπαστική εναέρια δραστηριότητα με την εμπειρία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Διανομή φυτών και facepainting με τη συνδρομή του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΑΗΗΕ ‘’ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ‘’ και το κέντρο ξένων γλωσσών Anglia.
Το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί πρόβλημα ζωτικής σημασίας για όλους τους ανθρώπους. Η λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης συμβάλλει στο να δώσει λύσεις στο καίριο αυτό ζήτημα, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και να αποδεικνύουν έμπρακτα πως η Ανακύκλωση στην Κοζάνη είναι πλέον καθημερινός τρόπος ζωής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου