.

Μανιάτης: Στόχος να κλείσει σύντομα το deal ΔΕΣΦΑ - SOCAR

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης από την ΕΕ το ταχύτερο δυνατόν, επισήμανε για το θέμα της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων του Αζερμπαϊτζάν, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ, αρμόδιο σε θέματα ενέργεια της ΕΕ, μετά τη λήξη του σημερινή Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας που έγινε στο Ζάππειο.


Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκτίμησε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μανιάτης τόνισε ότι η χώρα επιθυμεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα είπαν ο Έλληνας υπουργός και ο κοινοτικός επίτροπος, η διαδικασία για την παροχή έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βρίσκεται ακόμη στη φάση της ανταλλαγής επιστολών, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η παροχή της έγκρισης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου