.

«Σκοτωμός» στη ΓΕΝΟΠ - αποβολή σωματείων, αγωγές, ασφαλιστικά..

Διασπασμένα βρήκε τα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ η έναρξη χθες του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ και μάλιστα προβλέπεται ότι σε αυτό το κλίμα "εμφυλίου" θα δοθεί και η μεγαλύτερη μάχη που έχουν κληθεί να δώσουν έως τώρα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και η οποία αφορά στην προσπάθεια να μην περάσει το νομοσχέδιο της "μικρής ΔΕΗ".

 Είναι ενδεικτικό ότι χθες αποβλήθηκαν από το συνέδριο 6 από τα μεγαλύτερα σωματεία της ΔΕΗ που εκπροσωπούν τουλάχιστον 4.000 εργαζόμενους (ΕΔΟΠ ΔΕΗ, Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού, Πανελλήνιος Σύλλογος Καταμετρητών, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυλάκων, Σωματείο Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης, και Εργατική Αλληλεγγύη Πτολεμαϊδας) καθώς δεν θεωρήθηκαν «ταμειακώς εντάξει» επειδή δεν συναίνεσαν στον υπερ-τριπλασιασμό των εισφορών προς τη ΓΕΝΟΠ (στο 1,65 ευρώ από 0,53 ευρώ ανά εργαζόμενο) που θα παρακρατατούνται πλέον απευθείας από την ΔΕΗ.
 Η αύξηση αυτή έχει κριθεί απαραίτητη προκειμένου να καλυφθεί το χρέος των 1,3 εκατ. ευρώ που βαρύνει τη ΓΕΝΟΠ μεταξύ άλλων από το δάνειο των 500.000 ευρώ που της χορήγησε ΔΕΗ. Τα σωματεία που αποβλήθηκαν υπέβαλαν αγωγή θεωρώντας ως αντικαταστατική την αποπομπή τους από το συνέδριο, ενώ σήμερα προτίθενται να υποβάλλουν ασφαλιστικά μέτρα.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου