.

Με καθυστέρηση και το σχέδιο Ενεργειακής Στρατηγικής

Δεν πρόκειται να ολοκληρώσει και να παραδώσει εντός του προβλεπόμενου χρόνου, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου, τη μελέτη της, η Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού και Ενεργειακής Κυβερνητικής Πολιτικής που είχε συστήσει στο τέλος Ιανουαρίου το ΥΠΕΚΑ. Όπως πληροφορείται το energypress, κατά το σύνηθες και αναμενόμενο, η μελέτη θα παραδοθεί τουλάχιστον ένα μήνα αργότερα από την προθεσμία. Μεταξύ άλλων η Επιτροπή επικαλείται και τις αλλαγές στην αγορά του φυσικού αερίου οι οποίες θα επηρεάσουν το γενικό σχεδιασμό.
Βασική δουλειά της 11μελούς Επιτροπής είναι η κατάρτιση ενός στρατηγικού κειμένου που θα αποτελέσει τον οδηγό για τις ενεργειακές επενδύσεις στη χώρα μέσα σε ορίζοντα 15ετίας. Στο πλαίσιο των εργασιών της θα πρέπει να επιλέξει το κατάλληλο μαθηματικό μοντέλο για την επεξεργασία των στοιχείων και την πρόβλεψη της ενεργειακής ζήτησης.

Η Επιτροπή δεν περιλαμβάνει εκπροσώπους συλλογικών φορέων της αγοράς και αποτελείται μόνο από επικεφαλής θεσμικών φορέων και στελέχη με θητεία στην αγορά ενέργειας. Αναλυτικά η σύνθεση της επιτροπής είναι η εξής:
1)      Κ. Μαθιουδάκης γενικός γραμματέας ΥΠΕΚΑ, Πρόεδρος
2)      Ν. Βασιλάκος, πρόεδρος ΡΑΕ
3)      Αν. Γκαρής, Πρόεδρος ΛΑΓΗΕ
4)      Α. Νάτσικας Πρόεδρος ΔΕΣΦΑ
5)      Α. Ζερβός Πρόεδρος ΔΕΗ
6)      Χ. Σαχίνης Πρόεδρος ΔΕΠΑ (προφανώς δεν συμμετέχει μετά την αποχώρησή του από την ΔΕΠΑ)
7)      Πρόεδρος ΚΑΠΕ
8)      Γ. Κόλλιας Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ
9)      Κυριάκος Καψάλης Μηχανολόγος Οικονομολόγος
10)   Ε. Λεκατσάς, Διδάκτωρ ηλεκτρολόγος τ. Πρόεδρος ΔΕΣΜΗΕ
11)   Ι. Γιαρέντης, πρόεδρος ΑΔΜΗΕ

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου