.

Συνεδρίαση της Ομάδας Συντονισμού για την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης

Στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Πλακεντά, συνεδρίασε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 η Ομάδα Συντονισμού για την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη διαμόρφωση προτάσεων στρατηγικής στο ζήτημα της ανάπτυξης του οικισμού και ενημέρωση για τα θέματα των εργασιών της Επιτροπής Διανομής Οικοπέδων.


Προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

• Η Επιτροπή Διανομής Οικοπέδων Ποντοκώμης έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο όλων των αιτήσεων των κατοίκων που έχουν δικαστικές αποφάσεις.
• Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση των μελών της Ομάδας Συντονισμού για την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης, αναφορικά με θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή Διανομής Οικοπέδων.
• Οι μελέτες κατασκευής των έργων υποδομής του νέου οικισμού ολοκληρώνονται από την ΑΝ.ΚΟ. σε ένα (1) μήνα περίπου, οπότε θα μπορεί ο Δήμος Κοζάνης με την παραλαβή τους να προχωρήσει στην δημοπράτηση τους.
• Θα υπάρξει προγραμματισμός νέας συνάντησης με τους κατοίκους της Ποντοκώμης στους οποίους, κατόπιν ενημέρωσης τους, θα ζητηθεί η άποψη στα πλαίσια της προσπάθειας διαμόρφωσης συνθηκών συναντίληψης για όλα τα παραπάνω.

Η Ομάδα Συντονισμού για την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης, θέλει να συγχαρεί δημοσίως την Επιτροπή Διανομής Οικοπέδων που αποτελείται από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Παναγιώτη Γαρούφο (Πρόεδρος Επιτροπής), Τατιάνα Βαϊνά, Ανατολή Αμπαζίδου και Αργύρη Ζιάμπα, οι οποίοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα πολύ δύσκολο κύκλο εργασιών επιδεικνύοντας αξιέπαινο ζήλο.

Να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν οι:

Ιωσήφ Μιχαηλίδης - Πρόεδρος της Τ.Κ. Ποντοκώμης,
Ελένη Παλασίδου - Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Τ.Κ. Ποντοκώμης,
Θεόδωρος Τσιδαρίδης - Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Τ.Κ. Ποντοκώμης,
Δημήτρης Μαυροματίδης - Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας,
Γεώργιος Αμανατίδης - Γεν. Δ/ντης ΑΝ.ΚΟ,
Ιωάννης Γκίνης - Δ/ντης Μελετών ΑΝ.ΚΟ,
Βασίλης Σιτράς - Πολεοδομικές Μελέτες-Τοπογραφικά ΑΝ.ΚΟ,
Μιχάλης Πεχλιβανίδης - Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κοζάνης,
Κων/νος Δεσποτίδης - Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού-Προγραμματισμού & Πολεοδομίας Δήμου Κοζάνης,
Αριστοτέλης Πουτακίδης - Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Συντήρησης & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κοζάνης και
Παναγιώτης Πλακεντάς - Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου