.

Εργατική Αλληλεγγύη: Η εργατική Πρωτομαγιά θα στοιχειώνει για πάντα τα όνειρα του κεφαλαίου και των εργοδοτών

Από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Σικάγου το 1886, στις αιματοβαμμένες πρωτομαγιές, στη Θεσσαλονίκη το 1936, την εκτέλεση των διακοσίων στην Καισαριανή από τους Ναζί την πρωτομαγιά του 1944 και πολλές άλλες απεργίες με χιλιάδες νεκρούς εργάτες πολύ αίμα εργατών κύλησε στα αυλάκια της ιστορικής συνείδησης που αφήνει και θα παραμείνει ανοικτό το ρήγμα της ταξικής πάλης.

Eργαζόμενοι - εργαζόμενες.
το Έτος 2018, είναι αδιανόητο να μπορέσουν να μας επιβάλουν την άποψη ότι «οι απερ-γίες και οι εργατικοί αγώνες τελείωσαν» επειδή αυτό θέλουν το κεφάλαιο, η Ε.Ε, η ερ-γοδοσία και οι κυβερνήσεις τους (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με τα δεκανίκια τους) που επιτί-θενται με μίσος στον εργαζόμενο λαό με έναν ανηλεή πόλεμο στο ψωμί, στην δουλειά στα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες στην ίδια την ζωή των εργατών και των οικογε-νειών τους.

Το αντίθετο συμβαίνει, η οπισθοχώρηση του εργατικού -συνδικαλιστικού κινήματος και μη ύπαρξη πραγματικών εργατικών αγώνων μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση.
Ο κατακερματισμός των εργαζομένων σε επιχειρήσεις με μικρό αριθμό με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις μεταξύ τους, η ελαστική και η εκ παρατροπής εργασία, η μισή δου-λειά - μισή ανεργία και ο φόβος της ανεργίας και της εξαθλίωσης είναι ανασταλτικοί λό-γοι για τους εργαζόμενους για να απεργήσουν, όμως την ίδια στιγμή είναι και οι λόγοι που μπορούν να τους κάνει να ξεσηκωθούν.

Την κύρια εύθηνη για αυτήν την οπισθοχώρηση του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήμα-τος την έχει ο εργοδοτικός, κυβερνητικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός της ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων που οι ηγεσίες τους είναι επιβά-τες στο ίδιο άρμα με το κεφάλαιο την εργοδοσία την Ε..Ε και την κυβέρνηση και απλώς διαπραγματεύονται τους όρους της σφαγής των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλες οι απεργίες των τελευτούν χρόνων που έχει προκηρύ-ξει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ενώ έχει στηρίξει όλες τις επιλογές, όλων των κυβερνήσεων για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ανακοινώνει απεργίες οι οποίες στηρίζονται από την πλειοψηφία των εργαζομένων όμως εκ των προτέρων είναι χαμένες από χέρι. Απεργίες με ραντεβού, με ημερομηνία λήξης και λάιτ, χωρίς πίεση στη παραγωγή, μακριά από τους ίδιους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Με διοικητικά συμβούλια «περιφερόμενοι θίασοι». Αγκα-λιά με τοπικούς άρχοντες, βουλευτές και πολιτευτές. Με λεονταρισμούς στις κάμερες. Με παράγοντες και παραγοντίσκους που παραβρίσκονται μόνο και μόνο για να φωτογραφη-θούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να πιάσουν στασίδι στις επόμενες εκλογές. Με αιτήματα που αφορούν τους όρους του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, το μερικό και όχι το σύ-νολο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Για φτηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και όλο τον εργαζόμενο λαό ούτε λόγος. Με όλα αυτά οδηγούνται όπως είναι φυσικό σε ήτ-τα.

Πρέπει να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά , τέρμα στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες από τις ταξικές δυνάμεις και από τους ίδιους τους ερ-γαζόμενους για ένα εργατικό και λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης και ανατροπής, που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση του αγώνα. Θα παραμερίσει τον υποταγμένο συνδι-καλισμό και θα ξεπεράσει όλες τις διαιρέσεις και θα παλεύει για :
● Έξω η Επιτροπεία, κατάργηση όλων των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των μέτρων που συνδέονται με αυτά.
● Εδώ και τώρα παύση πληρωμών και διαγραφή του δημόσιου χρέους.
● Εθνικοποίηση – κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.
● Δημόσιες επενδύσεις υπέρ των εργατικών και λαϊκών αναγκών, με προστασία του πε-ριβάλλοντος, για δημιουργία θέσεων εργασίας, κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, ώστε να μη διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα.
● Φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, χτύπημα της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Έλεγχος στο πολιτικό χρήμα, των offshore εταιρειών και αυ-τών που κατατέθηκαν στις τράπεζες του εξωτερικού. μέτρα ανακούφισης των εργατικών νοικοκυριών από την τοκογλυφική πολιτική δανείων και καρτών των τραπεζών.
● Δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση
● Πραγματική δημοκρατία που θα πηγάζει από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
● Έξοδος από το ευρώ, ανυπακοή, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Τρίτη 1η Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 10:00 π.μ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 29/4/2018

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου