.

ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Επιστολή στον Πρόεδρο της ΔΕΗ

Προς: Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ: κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ
Θέμα: «Εκσυγχρονισμός του συστήματος Αυτομάτου Ελέγχου του Ατμοστροβίλου της 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β».
Κύριε Πρόεδρε,

Στο σχέδιο αποεπένδυσης λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ Α.Ε., σε υπάρχοντες ή νέους εναλλακτικούς προμηθευτές και άλλους επενδυτές περιλαμβάνεται και η 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β.
Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου βρίσκονται στην τελική φάση λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου από το Υπουργείο που μεταξύ άλλων θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας θυγατρικής εταιρείας που θα περιλαμβάνει την 4η Μονάδα μαζί με την 3η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Α και το ΛΚΜ, η οποία μετά την απόσχισή της από τη ΔΕΗ Α.Ε. μέσω διαγωνισμού θα παραδοθεί σε πιθανούς ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Το συνδ. κίνημα των εργαζομένων της ΔΕΗ και οι κοινωνικοί φορείς της Μεγαλόπολης εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην παραπάνω επιλογή της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ και θα αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο για να αποτρέψουν τόσο την παράδοση του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης σε ιδιωτικά συμφέροντα όσο και τις άσκοπες δαπάνες σε μια περίοδο κρίσης.

Κύριε Πρόεδρε,

Την ώρα που προχωρούν οι παραπάνω διαδικασίες πώλησης των λιγνιτικών Μονάδων η ΔΕΗ Α.Ε. προχωρά στην εκτέλεση του δαπανηρού έργου: Εκσυγχρονισμός του συστήματος Αυτομάτου Ελέγχου του Ατμοστροβίλου της προ πώληση 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β με ανάδοχο τη μειοδότρια εταιρεία «SIEMENS S.P.A», έναντι συνολικού τιμήματος 1.689.193 ευρώ.

Η πραγματοποίηση του εν λόγω έργου έχει αποτελέσει εδώ και περισσότερο από 8 χρόνια στόχο προγραμματισμού της τότε Διοίκησης, της Ιεραρχίας (ΓΔ/Π-ΔΕΘ) και της τοπικής Διεύθυνσης του ΑΗΣ Μ - Β.
Σε αρχική φάση επιδιωκόταν αυτό να γίνει με απευθείας ανάθεση στη εταιρεία που έχει σήμερα μειοδοτήσει, όμως για λόγους «γενικότερου συμφέροντος» τελικά το έργο δεν προχώρησε.
Η πραγματοποίηση του παραπάνω έργου δεν είναι αναγκαία και επιτακτική για τη λειτουργική διαθεσιμότητα της Μονάδας όπως αποδεικνύει και η μεγάλη χρονική καθυστέρηση υλοποίησής του.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία που δεν γνωρίζουμε ούτε καν τις διαδικασίες πραγματικής αποτίμησης του πάγιου εξοπλισμού των Μονάδων και των ορυχείων, η υλοποίηση του εν λόγω έργου τη στιγμή αυτή με τόσο υψηλό τίμημα, μας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και προβληματισμό.
Επιπρόσθετα επισημαίνουμε πως για την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου η 4η Μονάδα θα τεθεί από τις 10 Απριλίου εκτός λειτουργίας για περισσότερες από 50 μέρες.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ζητά την άμεση παρέμβασή σας, για την αποτροπή του παραπάνω έργου διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της Επιχείρησης.

Σε διαφορετική περίπτωση, με ευθύνη του Σωματείου και του τοπικού συνδ. κινήματος, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, μηδέ εξαιρουμένων και συνδικαλιστικών δράσεων υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της ΔΕΗ, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.


Για το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΗΤΑΣ Γεώργιος ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου