.

Πρόσκληση συνεργασίας σε ελληνικές εταιρείες για τον ΤΑP

Πρόσκληση σε περισσότερα από 25 περιφερειακά και τοπικά Τεχνικά και Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια στη Βόρειο Ελλάδα απηύθυνε ο Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP σε συνεργασία με τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, και Δυτικής Μακεδονίας ζητώντας τη συνδρομή τους στην εξεύρεση εταιρειών που θα μπορούσαν δυνητικά να υποστηρίξουν την κατασκευή του TAP.

 Το αίτημα αυτό αποτελεί κεντρικό στοιχείο του Προγράμματος Εκπαίδευσης και Ενίσχυσης Δυνατοτήτων που σχεδιάζει ο TAP για πιθανούς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας για περισσότερο από έναν χρόνο σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Kantor Management Consultants που εδρεύει στην Ελλάδα, έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει 1.000 περίπου εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε σχετικούς επιχειρηματικούς τομείς.

Ο Ρίκαρντ Σκούφιας, Διευθυντής του ΤΑΡ για την Ελλάδα, δήλωσε σχετικά ότι: «Επιθυμούμε να οικοδομήσουμε μακρόχρονες και επιτυχημένες συνεργασίες, και είμαστε πεπεισμένοι ότι για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε ότι η υλοποίηση του αγωγού θα δημιουργήσει τη μέγιστη δυνατή αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Υπό αυτήν την έννοια, τούτη η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμη ένα βήμα στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεργασίας με τα τοπικά επιμελητήρια και επιχειρηματικές ενώσεις, ώστε να προχωρήσουμε περαιτέρω στην εξεύρεση ενδεχόμενων εταίρων, συνεχίζοντας το έργο που έχουμε πραγματοποιήσει ως τώρα».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι διαγωνισμοί από την Κοινοπραξία του ΤΑΡ για το ελληνικό τμήμα του αγωγού προβλέπεται να προκηρυχθούν στα τέλη του χρόνου.





0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου