.

Την 1η και 5η θέση κατέλαβαν δύο ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών

Στο Διαγωνισμό Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Βόρειας Ελλάδας”, που διεξήχθη στις 29 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν δύο ομάδες φοιτητών μας από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ομάδες αυτές κατέκτησαν την πρώτη (1η) και την Πέμπτη (5η)  θέση μεταξύ των 15 διαγωνιζόμενων ομάδων που συμμετείχαν.

Την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα των Ευαγγελίδη Ηλία, Κάισεφ Σταύρου, Τηλιόπουλου Θωμά και Τσιρωνά Σωτήριου, με επιχειρηματική ιδέα “GREEN  POINT SYSTEM”.
φωτο 1
Κατά την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους Ιδέας (GREEN POINT SYSTEM)
Το  GREEN POINT SYSTEM είναι ένα σύστημα το οποίο σου επιτρέπει πολύ εύκολα να απενεργοποιείς ηλεκτρικές συσκευές. Κατά συνέπεια στοχεύει στην εξοικονόμηση χρημάτων από τις δαπάνες του ηλεκτρικού ρεύματος και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το προϊόν αυτό αποτελείται από ένα panel που τοποθετείται σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και από αντάπτορες οι οποίοι τοποθετούνται στις πρίζες που επιθυμεί ο χρήστης.  Το panel αυτό, είναι ένα μικρό touch-screen tablet με το οποίο θα μπορεί κάποιος να ελέγχει ασύρματα τους αντάπτορες. Οι αντάπτορες αυτοί είναι δέκτες σήματος οι οποίοι με βάση την εντολή που παίρνουνε από το panel θα επιτρέπουν ή όχι τη ρευματοδότηση της πρίζας. Το προϊον αυτό λοιπόν, αποσκοπεί στην εύκολη και γρήγορη απενεργοποίηση των standby ηλεκτρικών συσκευών.
Ενώ την 5η θέση κατέλαβε η ομάδα των Καλλιάρα Φίλιππου, Χριστοφορίδη  Ιωάννη-Ραφαήλ, Μαλισσόβα Αναστάσιου και Μπάη Θοδωρή, με επιχειρηματική ιδέα HAT EPILIPSI ”.
Κατά την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους Ιδέας (HAT EPILIPSI)
H HAT EPILIPSI έχει σαν κύριο στόχο την πρόληψη και διάγνωση επιληπτικών παθήσεων κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας (6-15 ετών) με τη χρήση ενός απλού καπέλου, πάνω στο οποίο έχει προστεθεί τεχνολογία (EEG). Μέσω των μετρήσεων που αποστέλλονται σε κινητή συσκευή ή σε κοντινή συσκευή που συνδέεται με bluetooth ενημερώνεται ο επιβλέποντας του νοσούντος ατόμου ότι ο παθών βρίσκεται ή πρόκειται να βρεθεί σε κρίση επιληπτικού σοκ. Έτσι δίνεται ανεξαρτησία στο άτομο που νοσεί και ασφάλεια στον επιβλέποντα του.
Ευχόμαστε στις δύο ομάδες και άλλες αντίστοιχες επιτυχίες και παραμένουμε ενθαρρυντές και σύμμαχοί τους.
Συγχαρητήρια.
H Ομάδα έργου
Αν. Καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος
Δρ. Ελπίδα Σαμαρά
Υποψ. Δρ. Εύα Ζήκου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου