.

Εμμένει ο Π.Κουκουλόπουλος στην άρνηση για "μικρή ΔΕΗ" και "νερό"

Παρότι οι αποκρατικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και τμήματος της ΔΕΗ ανήκουν στα προαπαιτούμενα που έχουν δρομολογηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος εμμένει στην επανεξέτασή τους.

 Ο ίδιος άνοιξε τα εν λόγω θέματα στη σύσκεψη των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έγινε υπό τον Ευ.Βενιζέλο την Δευτέρα και σήμερα τα επανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις του. Προβάλλοντας τα «νέα δεδομένα» που έχει η κυβέρνηση, δηλαδή το πρωτογενές πλεόνασμα και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε (vima fm) ότι πρέπει να ανοίξει ενδοκυβερνητικός διάλογος και επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές.
 Για το «νερό» μάλιστα επικαλείται και το «δημοψήφισμα» που έγινε έξω από εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των ευρωεκλογών («όχι» στην ιδιωτικοποίηση) με τον ισχυρισμό ότι ναι μεν ήταν άτυπο αλλά «πήραν μέρος 300.000 άνθρωποι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε». Πρόσθεσε δε, ότι «το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία». Θέτει ευθέως δε, θέμα επαναδιαπραγμάτευσης για την «μικρή ΔΕΗ» («αν πάμε με επιχειρήματα στους δανειστές θα τους πείσουμε») κάτι που το κυβερνητικό επιτελείο αποδίδει στο γεγονός ότι εκλέγεται στην Κοζάνη. Ο ίδιος διευκρινίζει πάντως ότι «τα σημεία που πρέπει να αλλάξουν» δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους «που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού». Αλλά «να να δούμε ποιές είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής διότι αποκτήσαμε μεγάλους βαθμούς ελευθερίας μετά το πλεόνασμα».

 Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου