.

Ελλάκτωρ: 2.500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας από την επαναλειτουργία της Βεύης

500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και σχεδόν 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας θα φέρει η επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στη Φλώρινα, υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ. Υπενθυμίζεται ότι χτες υπεγράφη η «Σύμβαση Μίσθωσης Δικαιώματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Δημόσιου Λιγνιτοφόρου Χώρου στη περιοχή Βεύης, Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας», μεταξύ του υπουργείου ΠΕΚΑ και της θυγατρικής της εταιρείας Ακτωρ ΑΤΕ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ομίλου Ελλάκτωρ, η υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας σειράς διαδικασιών για την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, που θα ολοκληρωθεί πλήρως με την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.
Η επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στη Φλώρινα είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και συνολικά για τη χώρα, αφού διασφαλίζει περαιτέρω την ενεργειακή επάρκεια της. Η σύμβαση αφορά στην εξόρυξη 120 εκατ. τόνων λιγνίτη, ενώ επιτρέπει και την απελευθέρωση για εκμετάλλευση όμορων κοιτασμάτων της ΔΕΗ. Στη σύμβαση προβλέπονται επίσης μεταξύ άλλων τα εξής:
- Μίσθωση για δεκαπέντε έτη αρχικά, με καθαρά έσοδα για το Δημόσιο που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ.
- Έργα για την προστασία του περιβάλλοντος που δεν περιορίζονται στην ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά ξεπερνούν για την δεκαπενταετία τα 26 εκατ. ευρώ.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου