.

Κοινή δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου και του Θανάση Πετράκου: «Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ»

«Η συγκυβέρνηση της κοινωνικής λεηλασίας και του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας τελείωσε στις 29 Δεκέμβρη του 2014, αποτελεί πλέον παρελθόν. Συνεπώς δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα να συνεχίζει το καταστροφικό έργο της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της διάσπασης και περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Η υπηρεσιακή πλέον συγκυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να σταματήσουν σήμερα τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ αλλά και της δημιουργίας της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», γιατί διαφορετικά επωμίζονται τεράστιες ευθύνες.
Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ δεν είναι μια απλή ιδιωτικοποίηση δημόσιας επιχείρησης. Ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και της μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος της Ελλάδας και το θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.
Η απερχόμενη κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίζει τις διαδικασίες εκχώρησης σε «υποτιθέμενους επενδυτές» των δικτύων μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει τον ΑΔΜΗΕ, τη βασικότερη στρατηγική εθνική υποδομή, ούτε να διασπάσει και να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω τη ΔΕΗ.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ξεπουλάει ό,τι κτίστηκε με τον ιδρώτα του λαού σε εξήντα χρόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί και το επαναλαμβάνει με σαφήνεια και σήμερα ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα, γιατί η ενέργεια είναι Δημόσιο-Κοινωνικό Αγαθό και ανήκει στον ελληνικό λαό.
Ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΗ είναι και θα παραμείνουν περιουσία του ελληνικού λαού και βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου