.

Εισαγωγή του ηλεκτρονικού περιβαλλοντικού μητρώου και της ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής ταυτότητας του έργου

Τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιβαλλοντικού μητρώου ανακοίνωσε χθεςτο ΥΠΕΚΑ, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα την «εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων».
Ειδικότερα ανακοινώθηκε ότι, εντός Δεκεμβρίου αναμένεται το μητρώο αξιολογητών και ελεγκτών περιβάλλοντος, κάτι που πρόκειται να συμβάλει καθοριστικά στην καταπολέμηση φαινόμενων διαφθοράς, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, στην αρχή του έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η «περιβαλλοντική διαύγεια» με την εισαγωγή του ηλεκτρονικού περιβαλλοντικού μητρώου και της ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής ταυτότητας του έργου, στην οποία θα καταχωρούνται όλες οι περιβαλλοντικές πληροφορίες ενός έργου, καθώς επίσης και τα διαχρονικά αποτελέσματα των ελέγχων.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέσω της απλούστευσης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων η χώρα εξοικονομεί 85 εκατομμύρια ευρώ κατ' έτος, εκ των οποίων 35 εκατομμύρια στον δημόσιο τομέα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου