.

Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ

Την ανάγκη για το ξεκίνημα ευρέος διαλόγου, με στόχο τη δημιουργία ενός κατευθυντήριου οδηγού για την μεταλιγνιτική περίοδο, επισήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., Αρθούρο Ζερβό, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα κατευθυντήριο σχέδιο, στο οποίο θα αποτυπώνονται όλες οι υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία, ενώ θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και θα αφορά το σύνολο των θεμάτων που διαμορφώνουν τη σχέση της ΔΕΗ με την περιοχή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ενώ παρών ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κοζάνης, Κώστας Δεσποτίδης, καθώς και διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ Α.Ε.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα των μετεγκαταστάσεων και για την ανάγκη γενικότερου συντονισμού, με στόχο την άμεση έναρξη της εκπόνησης των μελετών της Β΄ Φάσης. Ο Δήμαρχος Κοζάνης υπογράμμισε πως ο Δήμος Κοζάνης θα πράξει ό, τι απαιτείται, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες το γρηγορότερο δυνατό. Τόνισε, επίσης, πως, δεοντολογικά, το συνολικό κόστος των μετεγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των μελετών, θα πρέπει να βαρύνει εξ ολοκλήρου την ΔΕΗ, οι δραστηριότητες της οποίας δημιουργούν και την ανάγκη της μετακίνησης των οικισμών, και ζήτησε από τον κ. Ζερβό να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου