.

Παναγιωτάκης: Η περιφερειακή στρατηγική της ΔΕΗ ξεκινά από την EDS

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Zoran Zaev, είχε σήμερα (25/4/2018) στα Σκόπια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS.

Νωρίτερα, μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας εξαγοράς μεταξύ του επικεφαλής της ΔΕΗ και του ιδιοκτήτη της EDS, και αντιπροέδρου της πΓΔΜ, Angusev Litchi, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ αποκτά μια εξαιρετική επιχείρηση που σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να σημειώσει πολλές επιτυχίες, ενώ διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία περνά σε καλά χέρια.
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της EDS ο κ. Παναγιωτάκης παρουσίασε το προφίλ της ΔΕΗ, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας για απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Εξέφρασε την ευχή οι εργαζόμενοι της EDS να εξελιχθούν αργότερα σε στελέχη της ΔΕΗ και πρόσθεσε: «Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσκοπεί στην ενοποίηση της αγοράς ενέργειας.
Στο ενδιάμεσο στάδιο οι περιφερειακές αγορές θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Για εμάς περιφερειακή αγορά είναι τα Βαλκάνια και η Ιταλία.
Η ΔΕΗ μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθεί αυτή η αγορά και να λειτουργήσει ομαλά».
Κατέληξε, δε, επισημαίνοντας ότι: «Οι δύο χώρες μπορούν να γίνουν ένα πολύ δεμένο σύνολο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλη τη Βαλκανική.
Οι λαοί της Βαλκανικής αξίζουν μία πολύ καλύτερη τύχη, μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους και να συνεργαστούν αρμονικά για την πρόοδο και την ανάπτυξη».
Από την πλευρά του ο κ. Litchi δήλωσε ότι η πώληση αποτελεί θετική εξέλιξη για την ανάπτυξη της εταιρείας, τονίζοντας ότι υπό την ιδιοκτησία της ΔΕΗ, η οποία όπως σημείωσε είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα έχει καλύτερο μέλλον.
Αναφερόμενος στον κ. Παναγιωτάκη, δήλωσε «αποκτάτε μια ποιοτική επιχείρηση», ενώ εξέφρασε την ελπίδα η εταιρεία να αναπτυχθεί όχι μόνο στην αγορά της γειτονικής χώρας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΔΕΗ υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του ομίλου EDS έναντι 4,8 εκατ. ευρώ

Οι ιδιοκτήτες της EDS, μιας εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, υπέγραψαν σήμερα (25/4) συμφωνία για την πώληση του 100% των μετοχών της EDS και όλων των θυγατρικών της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για συνολικό ποσό 4,8 εκατ. ευρώ.
Η EDS, μία επιτυχημένη εταιρεία ενέργειας με παρουσία σε επτά χώρες στην περιοχή, η οποία έχει επιφέρει μια θετική αλλαγή στους όρους και τα τιμολόγια για τους πελάτες στο απελευθερωμένο τμήμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη γειτονική χώρα, συμπράτει από σήμερα με μία ηγετική εταιρεία στη ΝΑ Ευρώπη στην παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο συνδυασμός αυτός θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της EDS και θα προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα, γεγονός που θα οδηγήσει σε καλύτερες συνθήκες για τους πελάτες της.
"Επιπλέον της παρακολούθησης του νομοθετικού πλαισίου και των διαδικασιών, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την πώληση, είχαμε σαν προτεραιότητα να βελτιώσουμε τη σταθερότητα και το σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.
Η EDS έως τώρα έχει πετύχει αρκετά στην τοπική και περιφερειακή αγορά και με τη συμμετοχή της στις διεθνείς αγορές ηλεκτρικής ενέργειας έχει την καλύτερη ομάδα εξισορρόπησης, ένα καλά ανεπτυγμένο δίκτυο πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και μεγάλη εμπειρία στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην ελεύθερη αγορά. Με αυτή τη συμφωνία έχουμε ένα γίγαντα στην παραγωγή ενέργειας που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα έχουν καλούς όρους και, πάνω από όλα, μεγαλύτερη ασφάλεια", είπε ο Kocho Angjushev, ιδιοκτήτης της EDS.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΔΕΗ -2,39% Εμμανουήλ Παναγιωτάκης δήλωσε: «Με την απόκτηση της EDS, μιας εξαιρετικής εταιρείας, η οποία σε λίγα χρόνια, με την εμπνευσμένη ηγεσία του κ Angjushev και το υψηλής στάθμης προσωπικό της έχει αναδειχθεί σε μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στον τομέα του trading, η ΔΕΗ εισέρχεται με τον καλύτερο τρόπο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της γειτονικής χώρας.
Με την υποστήριξη της ΔΕΗ και την δική της υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, η EDS θα προοδεύσει και θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, εξέλιξη η οποία θα είναι σε όφελος και των πελατών της. Η EDS υπό την ιδιοκτησία της ΔΕΗ θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή λαμβάνοντας υπόψη το χαρτοφυλάκιο που έχουμε και τα αναπτυξιακά σχέδια που καθορίσθηκαν κατά την εξαγορά.»
Μετά την υπογραφή σήμερα της σύμβασης αγοράς μετοχών, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες, που θα οδηγήσουν στην τελική μεταβίβαση της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου