.

Intelen: Internet of Things στην Ενέργεια, 50 σχολεία στο νέο Energy Analytics τεχνολογίας IPv6

Η Intelen, ανακοινώνει την εγκατάσταση και ενσωμάτωση 50 έξυπνων διαδικτυακών ενεργειακών μετρητών σε επιλεγμένα σχολεία της Αττικής και της Πάτρας, στα πλαίσια μεγάλου Ευρωπαϊκού έργου (GEN6), σε συνεργασία με το ΙΤΥ και την ΕΔΕΤ.
Για πρώτη φορά στον τομέα της ενέργειας, θα χρησιμοποιηθεί IPv6 τεχνολογία, για την δικτύωση των μετρητικών συστημάτων με το κατανεμημένο cloud σύστημα διαχείρισης μετρήσεων (Meter Data Management) της Intelen.

Η νέα αυτή προσέγγιση θα δώσει την δυνατότητα στον κάθε ηλεκτρονικό ενεργειακό μετρητή που θα εγκατασταθεί, να έχει μοναδική και μόνιμη IP διεύθυνση στο διαδίκτυο, δίνοντας την δυνατότητα στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης δεδομένων αλλά και στους καταναλωτές/χρήστες να αλληλεπιδράσουν απευθείας (point to point) με τον μετρητή και με τα αποτελέσματα ανάλυσης των ενεργειακών καταναλώσεων και να δεχθούν βελτιωμένες αμφίδρομες ενεργειακές υπηρεσίες και στατιστικά αποτελέσματα πραγματικού χρόνου.

Σύντομα θα παρουσιαστούν από την Intelen οι δύο πρώτες ολοκληρωμένες global λύσεις ανάλυσης και διαχείρισης ενεργειακών δεδομένων (Big Data Energy Analytics) με κατανεμημένη υποδομή cloud, οι οποίες θα υποστηρίζουν IPv6 τεχνολογία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την μετάβαση στην φιλοσοφία του Internet of Things (IoT), όπου κάθε ηλεκτρονικός ενεργειακός μετρητής, ηλεκτρικό αυτοκίνητο, φωτοβολταικό πάρκο, σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και οποιαδήποτε άλλη υποδομή των ευφυών δικτύων, να έχει μία μοναδική και σταθερή IPv6 διεύθυνση, ανεξαρτήτως ISP παρόχου, τοποθεσίας ή φυσικού μέσου. Αυτό θα επιτρέπει την ανάλυση των δεδομένων απευθείας από το κεντρικό σύστημα, χωρίς την αναγκαία χρήση βάσεων δεδομένων και ενδιάμεσων κλασσικών μεθόδων αποθήκευσης.

Η συγκεκριμένη τεχνολογική διαδικασία με τις επεκτάσεις της έχει κατατεθεί για Αμερικανικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από την Intelen. Η start-up εταιρία, έχει επίσης αναπτύξει ειδικό λογισμικό (API) για την αναβάθμιση ήδη υπαρχόντων ενεργειακών μετρητών παλαιού τύπου (Modbus, Pulse, DLMS, TCP), σε αμφίδρομους IPv6 μετρητές, με δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων και αμφίδρομης επικοινωνίας με το κεντρικό cloud σύστημα της Intelen.

wtmnews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου