.

Π. Κουκουλόπουλος: Επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη εργασιών της Πτολεμαϊδας 5

“Μετά τη συνεργασία που είχαμε σήμερα, από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη δόθηκε η εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του να επισπευστούν οι διαδικασίες προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, γνωστής ως Πτολεμαΐδα V”.

            Τη δήλωση αυτή έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TOP Channel, σχετικά με την προγραμματισμένη κατασκευή της νέας μονάδας, με αφορμή την καταστροφή που προκλήθηκε χθες λόγω πυρκαγιάς στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
            Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού εκτίμησε πως η κατασκευή της νέας μονάδας θα αρχίσει το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2015, αναφέρθηκε και στο ιστορικό της, υπενθυμίζοντας πως το 2009 είχε επισήμως εγκαταλειφθεί η κατασκευή της!
            «Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε κοντή μνήμη, γι΄ αυτό είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω μερικά πράγματα», είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν πρωτοεκλέχτηκα βουλευτής το 2009 η νέα μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας είχε επισήμως εγκαταλειφθεί και όλο το Λιγνιτικό Κέντρο μας βάδιζε προς την ψυχρή εφεδρεία.
            Κάτι ανάλογο ίσχυε και για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, καθώς η ΔΕΗ είχε ήδη εξασφαλίσει την αδειοδότηση που ήθελε χωρίς να συμπεριλαμβάνεται κάτι τέτοιο. 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου