.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Η ομόφωνη απόφαση για την απόφαση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με το θέμα της κατασκευής τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, σχετικά με το θέμα της κατασκευής τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:


1. Να ανακληθεί η παράτυπη απόφαση της Γεν. Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων, επειδή θεωρούμε πως το έργο στερείται Περιβαλλοντικής αδειοδότησης και άδεια λειτουργίας.
2. Να μην επιτραπεί να γίνει η Δυτική Μακεδονία «χώρος ταφής» επικίνδυνων αποβλήτων όλης της χώρας.
3. Να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη να προσφύγει στη δικαιοσύνη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την ακύρωση και την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του ΥΠΕΚΑ.
4. Να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές, με σύσταση επιτροπής αγώνα αποτελούμενη από τους πέντε επικεφαλής των παρατάξεων και τη συμμετοχή των βουλευτών, των δύο Δημάρχων και των φορέων της περιοχής.
5. Να συγκληθούν οι φορείς με τη συμμετοχή του Υπουργείου, εφόσον όμως έχει ανακαλέσει την απόφαση της Γενικής Γραμματέως.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου