.

ΓΕΝΟΠ: «Προίκα» εκατομμυρίων για «γνωστούς» ιδιώτες – Λεηλασία της Δημόσιας περιουσίας

Το καταστροφικό έργο της συγκυβέρνησης για τον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ με την απόσχιση του 30% και τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ σε δεύτερο στάδιο με την παραχώρηση του 55% του ορυχείου της Βεύης , που τροφοδοτεί τον ΑΗΣ Μελίτης, στην εταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΕ.

Η κυβέρνηση, με διαδικασίες εξπρές προχωρά στην εκμετάλλευση του ορυχείου για 50 χρόνια και ουσιαστικά επιτρέπει τη «λεηλασία» λιγνιτικών αποθεμάτων που ξεπερνούν τα 100 εκατ. τόνους, αξίας δισ. ευρώ, με μίσθωμα μόλις 170 εκατ €. Μια διαδικασία που προκαλεί σωρεία ερωτηματικών καθώς από τη διαδικασία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ η ΔΕΗ ,που κατέχει το 45% του ορυχείου και είναι η μοναδική εταιρία με την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και την τεράστια εμπειρία στην εξόρυξη και εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων .
Μια διαδικασία με πολλά ερωτηματικά καθώς, ο τέταρτος μειοδότης (ΑΚΤΩΡ) έγινε πρώτος (!) και στη συνέχεια ο πρώτος (ΤΕΡΝΑ) προχωρά σε κοινοπραξία με τον τέταρτο (!)
Πραγματικά, περίεργη «παντρειά» με μια διαδικασία – «συνοικέσιο» και «προίκα» τον Εθνικό Πλούτο.
Αυτή τη διαδικασία που δείχνει απροκάλυπτα το καλοστημένο παιχνίδι για τη λεηλασία της ΔΕΗ και τη τεράστια ζημιά στο δημόσιο συμφέρον, η κυβέρνηση τη χαρακτηρίζει «διαφανή», «καθαρή» και «υγιή ανταγωνισμό».
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τις επαγγελματικές και κοινωνικές οργανώσεις , τον κλήρο και τους πολίτες θα σταθεί εμπόδιο στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και στις απαιτήσεις των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί :

  1. Το υπουργείο Π.Ε.Κ.Α να επανεξετάσει την υπόθεση προς χάριν της νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος και να αποτρέψει την οικονομική ερημοποίηση μιας ακριτικής περιοχής όπως είναι αυτή της Φλώρινας. Οι περίεργες «αναθέσεις» βγάζουν οσμή σκανδάλου.
  2. Τα κόμματα αντιπολίτευσης να πάρουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ενάντια στο στημένο παιχνίδι λεηλασίας της ΔΕΗ ώστε να μην υπογραφεί η σύμβαση παρωδία.
  3. Τη Διοίκηση της ΔΕΗ να προσφύγει στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, ως έχουσα νόμιμο συμφέρον, για την ακυρότητα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απαγορεύει την συμμετοχή της στους διαγωνισμούς.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου