.

Συνάντηση Κουκουλόπουλου- Μανιάτη για το θέμα που προέκυψε με το ορυχείο Καρδιάς

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, απαντώντας στον κ. Παντελή Καραλευθέρη δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Καραλευθέρης έχει δύο βασικές ιδιότητες. Είναι συνδικαλιστής της ΔΕΗ, εδώ και χρόνια, και υποψήφιος ευρωβουλευτής συγκεκριμένου κόμματος στις εκλογές του περασμένου Μάη.


Με την πρώτη ιδιότητα του έγινε ευρύτατα γνωστός στο πανελλήνιο μετά την τραμπούκικη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου το 2011 (στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης), η οποία «έπαιξε»  για αρκετές μέρες και σε μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας. Μου επιτέθηκε δε, επειδή τόλμησα τότε να εκφράσω δημοσίως την άποψη μου για την ανάγκη εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη ΔΕΗ.
Όταν προτάθηκε απ΄ το κόμμα του συνδικαλιστή κ. Καραλευθέρη η «μικρή ΔΕΗ», συνδικαλιστές ανάλογης νοοτροπίας, συμπεριφοράς και αντιλήψεων με εκείνον, ζητούσαν επιμόνως να προωθηθεί η πρόταση μου για το στρατηγικό επενδυτή! Δυστυχώς όμως  ήταν πλέον αργά.
Ο συνδικαλιστής κος Καραλευθέρης πρωτοστάτησε με την ιδιότητα του αυτή  για να χαθούν ευκαιρίες για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ και το καλό της περιοχής.
Ως προς τη δεύτερη ιδιότητά του ο κ. Καραλευθέρης δέχθηκε να κατέβει υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα που ως Κυβέρνηση το 2009 έστειλε στα αζήτητα τη νέα μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Πτολεμαΐδα V) και τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, πολύ περισσότερο δεν συζητούσε καν για την μετεγκατάσταση της Ακρινής
Μετά τις εκλογές του 2009,   η  κατασκευή της 5ης Μονάδας μπήκε στις άμεσες προτεραιότητες της ΔΕΗ,  διασφαλίστηκε το χρηματοδοτικό της σχήμα και η περιοχή γλύτωσε από τον εφιάλτη της ψυχρής εφεδρείας.
Έτσι ξεκλείδωσε η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης. Έτσι διασφαλίσθηκε η μετεγκατάσταση της Ακρινής, Έτσι προχώρησε η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής. Έτσι κατασκευάσθηκαν τα έργα υποδομής στο Κλείτος.
Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους.
Γι΄ αυτό αφήνω τον κ. Καραλευθέρη και το όψιμο ενδιαφέρον του ενόψει  ίσως κάποιας τρίτης ιδιότητας που έχει κατά νου, να συνεχίσει μόνος.
Όσο εκείνος θα τροφοδοτεί με λάσπη τον… ανεμιστήρα, εμείς θα εργαζόμαστε για τη νέα μονάδα».      

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου