.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: “Κλείδωσε” η Σχολή Πυροσβεστών και το πολυθεματικό εκπαιδευτικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας

“Κλείδωσε” η Σχολή Πυροσβεστών, η οποία θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα από τον προσεχή Σεπτέμβρη, αφού θα ενταχθεί στα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων για το επόμενο έτος.

Η Σχολή Πυροσβεστών, αλλά και η δημιουργία πρότυπου πολυθεματικού εκπαιδευτικού πάρκου πολιτικής προστασίας στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας, ο δήμαρχος Εορδαία
ς Σάββας Ζαμανίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού και του Περιφερειάρχη συγκροτείται επιτροπή που θα αποτελείται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα διευθετήσει ζητήματα θεσμικού, νομικού, και τεχνικού περιεχομένου για τη λειτουργία της νέας Σχολής Πυροσβεστών, που θα ενταχθεί στα μηχανογραφικά μετά από ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τη δημιουργία του πρότυπου πολυθεματικού πάρκου Πολιτικής Προστασίας.
Στη διαδικασία θα συνδράμει η ΑΝΚΟ, ως τεχνικός σύμβουλος, ενώ εντός του προσεχούς διαστήματος κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα έρθει στην περιοχή και θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη.
“Μια σιωπηρή προσπάθεια μηνών αποδίδει καρπούς, με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Π. Πλακεντά, του εντεταλμένου συμβούλου Ηλία Κάτανα και της ομάδας εργασίας κι έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να παράγουμε ανάπτυξη εκεί όπου έχουμε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου