.

Σημαντική οικονομία στο ρεύμα από τους δήμους με τη βοήθεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Σημαντική οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα και εξοικονόμηση ενέργειας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι δήμοι της χώρας χάρη σε ένα πρόγραμμα που έχει επεξεργαστεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Πρόεδρος του Ταμείου Κώστας Βαρλαμίτης έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους ενδιαφερόμενους δημάρχους και τους προτείνει να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα από τοδ δημοτικό φωτισμό των δημόσιων χώρων, ο οποίος κατά μέσο όρο αντιπροσωπεύει το 38% των δαπανών για ρεύμα των δήμων.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σημερινών λαμπτήρων φωτισμού με λαμπτήρες Led, πράγμα που θα οδηγήσει σε μείωση από 80% ως και 90% των δαπανών του φωτισμού των εξωτερικών χώρων των δήμων.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένα σχέδια, απαλλάσσοντας τους δήμους από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια πέρα από τη συμφωνία με το Ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί την επένδυση.

Οι δήμοι όχι μόνο δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν, αλλά σε τρία ως τέσσερα χρόνια θα αποπληρώνουν το δάνειο και στη συνέχεια θα καρπώνονται όλο το όφελος της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Μάλιστα σε επόμενο στάδιο οι δήμοι χάρη στη ψηφιοποίηση του δικτύου θα μπορούν να ρυθμίζουν και άλλες λειτουργίες με εύκολο και οικονομικό τρόπο.

newsit.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου