.

ΥΠΕΝ: Μεγάλη τομή για το κτηματολόγιο ο ενιαίος φορέας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα με το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ). Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη «μεγάλη τομή» που προωθείται, μέσω της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία ενοποιημένου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι ο ενιαίος φορέας, που θα αναλάβει το κρίσιμο για τη χώρα αναπτυξιακό έργο, θα είναι μετεξέλιξη της Ανώνυμης Εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ), θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, υπό το καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου. Ο νέος φορέας θα ανήκει στην εποπτεία του ΥΠΕΝ και θα προκύψει από τη συγχώνευση των υφιστάμενων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων.
Άμεση προτεραιότητα του ΥΠΕΝ είναι να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση της χώρας, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και παρεμβολές. Προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί θετική εξέλιξη το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο «ΚΤΙΜΑ_16», που αφορά στην κτηματογράφηση του 50% της χώρας. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου