.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι στους συνδικαλιστές

Κι ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Απριλίου ξεκινούν οι 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ και την ερχόμενη Τετάρτη 25 του μηνός ψηφίζονται οι διατάξεις του νομοσχεδίου, τόσο οι συνδικαλιστές όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης σημειώνουν την ασάφεια του επίμαχου άρθρου 4 για το εργασιακό καθεστώς των 1.480 ατόμων στους δύο σταθμούς.


Ο υπουργός ΠΕΝ κ. Γ. Σταθάκης, μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, είπε ότι «είμαστε ανοικτοί στο να φέρουμε βελτιωτική ρύθμιση, αν και το νομοσχέδιο είναι σαφές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας μεταφέρονται αυτούσιες στις δύο νέες εταιρίες (σ.σ. που δημιουργούνται για την απόσχιση και τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων των μονάδων)».

Επίσης, οι συνδικαλιστές ζητούν να οριστεί στις διατάξεις του νομοσχεδίου πως θα ισχύει και ο κανονισμός προσωπικού της ΔEH και για τις νέες εταιρίες. Στο θέμα αυτό, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι «κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Και θα πρέπει να δημιουργηθεί νέος κανονισμός, προσαρμοσμένος στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο υπουργός ΠΕΝ, αυτές δεν έχουν υπογραφεί ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρίας και τη ΓΕΝΟΠ: «Πρέπει τώρα να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά κι επέμεινε ότι «τα εργασιακά δικαιώματα όσων μεταφερθούν στις νέες εταιρίες είναι κατοχυρωμένa.

www.businessenergy.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου