.

Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τελικά το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ το οποίο θα ρυθμίζει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που άπτονται της πώλησης του 40% του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ καθώς και του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που θα παραμείνει στις μονάδες και τα ορυχεία τα οποία θα παραχωρηθούν.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο πλαίσιο της πώλησης έχει αποφασισθεί να εκχωρηθούν οι δύο μονάδες στη Μεγαλόπολη, η Μελίτη 1 στη Φλώρινα η άδεια για την κατασκευή δεύτερης μονάδας στον ίδιο ατμοηλεκτρικό σταθμό καθώς και τα ορυχεία που τροφοδοτούν τα συγκεκριμένα εργοστάσια.
Όλο αυτό το χαρτοφυλάκιο θα «περάσει» σε δύο θυγατρικές της ΔΕΗ, μια για το παραγωγικό δυναμικό του βορρά και μια για το νότο οι οποίες και θα αποσχισθούν από την επιχείρηση.
Στόχος είναι ο διαγωνισμός να διενεργηθεί τον Μάιο και όλη η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους ώστε από τον Ιανουάριο του 2019 οι μονάδες και τα ορυχεία να λειτουργούν υπό τον νέο ιδιοκτήτη.
Την ίδια στιγμή πάντως η ΓΕΝΟΠ έχει προαναγγείλει δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικαλιστικού οργάνου αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί η προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

www.worldenergynews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου