.

Στη φάση της υλοποίησης περνά η Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης- Την αναλυτική διακήρυξη του έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Με την υπογραφή της αναλυτικής διακήρυξης και της προκήρυξης της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη περνά στη φάση της υλοποίησης το έργο “Ανέγερση Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης”.

“Το όραμα του Πανεπιστημίου γίνεται πραγματικότητα, όπως δεσμευτήκαμε. Αποτελεί για μας προτεραιότητα και θα δουλέψουμε σκληρά για την υλοποίησή του” τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο βασικών κτιριακών συγκροτημάτων, του συγκροτήματος της διοίκησης, και του συγκροτήματος της εκπαίδευσης. Το κτίριο διοίκησης αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα πάνω από το έδαφος και ένα επίπεδο υπογείου. Το κτιριακό συγκρότημα εκπαίδευσης αποτελείται από ένα κτίριο υποδοχής και γραφείων και δύο όμοια κτίρια με χώρους εργαστηρίων και διδασκαλίας. Συνολικά στο συγκρότημα που αφορά στο χώρο διδασκαλίας θα υπάρχουν 15 αίθουσες διδασκαλίας, 13 αίθουσες εργαστηρίων, 2 αίθουσες εργαστηρίων υπολογιστών, 2 αμφιθέατρα διδασκαλίας, 3 αίθουσες σεμιναρίων. Το συνολικό μεικτό εμβαδόν των κτιρίων είναι 16.572,43 μ2, ενώ των υπογείων 7.151,13 μ2.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 48.600.592,00 €, ενώ η ημερομηνία υποβολής και ανοίγματος προσφορών έχει οριστεί η 23η Φεβρουαρίου 2016 και η ημερομηνία αποστολής στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η 25η Νοεμβρίου 2015.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου