.

Αυστραλία: Από τα φωτοβολταϊκά η φθηνότερη ενέργεια μέχρι το 2050

Στην Αυστραλία μέχρι το 2030 αναμένεται υποκατάσταση του άνθρακα και του φυσικού αερίου από φωτοβολταϊκά και χερσαία αιολικά πάρκα, ενώ μέχι το 2050 προβλέπεται ότι τα φωτοβολταϊκά είναι πολύ πιθανό να αποτελούν την πιο φθηνή πηγή ενέργειας συγκριτικά ακόμη και με τις παραδοσιακές – «φθηνές» πηγές ηλεκτροπαραγωγής.


Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν΄ύστερα από μελέτη που πραγματοποίησε ο ενεργειακός φορέας The Australian Energy Technology Assessment (AETA) της Αυστραλίας. Η μελέτη πέραν των φωτοβολταϊκών και των αιολικών περιλαμβάνει την πρόβλεψη της τιμολογιακής εξέλιξης όλων των ΑΠΕ στην χώρα μέχρι το 2050.

Στη μελέτη εξάγονται και χρήσιμα συμπεράσματα για την παγκόσμια κατάσταση των ΑΠΕ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι το κόστος των φωτοβολταϊκών έχει μειωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, και θα συνεχίσει να μειώνεται ως αποτέλεσμα της ταχείας αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής αντίστοιχου εξοπλισμού. στην Αυστραλία τα επόμενα χρόνια προβλέπεται μείωση κόστους των Φ/Β κατά 50%, κάτι που θα συμβεί και σε παγκόσμια κλίμακα.

πηγή: ERGON blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου