.

ΔΕΗ: Εγγυώμαστε την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας

«Η ΔΕΗ ήταν πάντα και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα. Διαβεβαιώνω ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί», ανέφερε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Η Γ.Σ. ανεβλήθη για τις 13 Ιουλίου μετά από αίτημα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Δημοσίου και ο οποίος επικαλέστηκε σχετικό άρθρο 39 παράγραφος 3 του καταστατικού της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται ήδη από χθες το βράδυ, όταν και έγινε η πρώτη σύσκεψη στελεχών της εταιρείας, επεξεργασία των δεδομένων που έχουν προκύψει και οργανώνεται η παραγωγή ηλεκτρισμού με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη των αποθεμάτων των εγχώριων πηγών ενεργειας (λιγνίτες, υδροηλεκτρικά). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει επάρκεια τόσο σε λιγνίτες στις αυλές των μονάδων ενώ και η κατάσταση των υδροηλεκτρικών είναι καλή.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι πιθανόν να υπάρξει μείωση των εισαγωγών η οποία ωστόσο θα καλυφθεί από τις μονάδες φυσικού αερίου καθώς η ροή και οι εισαγωγές αερίου γίνονται κανονικά. Επίσης υπάρχει διαθέσιμο και μαζουτ που είναι απαραίτητο για την εκκίνηση των μονάδων

Σημειώνεται ότι η ηλεκτροδότηση των νησιών είναι επίσης εξασφαλισμένη, τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι καθώς η ΔΕΗ τηρεί αποθέματα ασφαλείας 90 ημερών. Για τις 13 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η έλευση ενός φορτίου πετρελαίου 40 χιλ τόνων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνονται καθημερινά συσκέψεις με αντικείμενο την κατάσταση στο παραγωγικό σύστημα και βέβαια για τη ρευστότητα της εταιρείας, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη ροή εσόδων. Στις συσκέψεις αυτές θα αναλύεται η κατάσταση και θα αποφασίζεται η διαχείριση της ρευστότητας.

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης η εταιρεία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και τους πιστωτές της "και βέβαια για το έργο της Πτολεμαΐδας 5". Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ η άδεια για το έργο θα εκδοθεί ίσως και εντός της εβδομάδας εάν όχι την επόμενη και "η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί στην προκαταβολή ώστε να γίνει η έναρξη των εργασιών".

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου