.

Προχωρά η ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη- Τις επόμενες μέρες και η πρόσκληση για τη Φλώρινα

Την προέγκριση δημοπράτησης του 1ου υποέργου της πράξης με τίτλο : «Ανέγερση Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη», στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με προϋπολογισμό 48,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Το έργο περιλαμβάνει κτίριο διοίκησης (γραφεία, βιβλιοθήκη, κυλικείο κλπ.), κτιριακό συγκρότημα εκπαίδευσης για τη στέγαση των τριών σημερινών Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου (κυκλοφοριακές συνδέσεις, εσωτερική οδοποιία, χώροι στάθμευσης, διάδρομοι κίνησης πεζών, χώροι πρασίνου, χώροι υγρού στοιχείου, ηλεκτροφωτισμός κλπ.) και σύνδεση με τα εξωτερικά δίκτυα.
Είναι σχεδιασμένο με βάση τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και καλύπτει τις απαιτήσεις ενεργειακών αποδόσεων για τα σύγχρονα κτίρια.
«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που θα εδραιώσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή ως πόλο δημιουργίας, αφομοίωσης και διάχυσης γνώσης και καινοτομιών και θα συμβάλλει στη μετεξέλιξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.
Στις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί και η Πρόσκληση για την Πανεπιστημιούπολη στη Φλώρινα, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό έναν οραματικό σχεδιασμό που με πολύ κόπο και προσπάθειες, τα τελευταία χρόνια, βαίνει προς υλοποίηση.
Αποτελεί άλλο ένα δείγμα των ικανοτήτων της αυτοδιοίκησης και της υπεραξίας της συνεργασίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας , εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου