.

Συνάντηση στο Δημαρχείο Κοζάνης για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Ποντοκώμης

Tην Κυριακή 08/11/2015 έγινε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης, με θέμα το συντονισμό της Αυτοδιοίκησης και των Βουλευτών Νομού Κοζάνης στην αντιμετώπιση – επίλυση θεμάτων, σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Ποντοκώμης, με την ανάληψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τους πέντε (5) Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ποντοκώμης και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ.
Υστερα από διεξοδική συζήτηση και αναλυτική παρουσίαση όλων των θεμάτων που αφορούν στις παραπάνω μετεγκαταστάσεις, συμφωνήθηκαν :
1. Ο Δήμος Κοζάνης θα ενημερώνει τους Βουλευτές με αντίστοιχες περιοδικές συναντήσεις και θα θέτει ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν.
2. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα συμβάλλει με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποστήριξη αντίστοιχων του Δήμου Κοζάνης.
3. Η ΑΝΚΟ θα προετοιμάσει Νομοθετική ρύθμιση και πλήρη τεκμηρίωση για την ταχεία, κατά το δυνατόν, έγκριση της πολεοδομικής μελέτης στη νέα θέση μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, για τους λόγους που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση.
4. Θα υπάρξει μέριμνα να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατόν η αρμόδια Επιτροπή, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη μετεξέλιξη του Σχεδίου Μετεγκατάστασης Ακρινής και Αναργύρων σε Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), όπως προβλέπεται στο Αρθρο 28 του ν. 3937/11.
5. Οι Βουλευτές θα συνδράμουν στην υλοποίηση των ανωτέρω, με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποστήριξη της τεκμηρίωσης, στη Βουλή και στα αρμόδια Υπουργεία.

«Η συνέργεια και η συμπληρωματική δράση όλων μας, θα αναδείξει σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις μετεγκαταστάσεις των παραπάνω οικισμών και θα συμβάλλει στην επίλυσή τους» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Ιωαννίδης Λευτέρης και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου