.

ΥΠΕΝ: Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΝ με εκπροσώπους ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΠΗΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), του Θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕΣΙΦ) και του Συλλόγου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος.


Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου του υπουργείου με τους φορείς των μικρών ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν και στη διαδικασία διατύπωσης θέσεων για το νέο πλαίσιο στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση με τη μορφή σχεδίου νόμου.

Η συζήτηση με τους φορείς των φωτοβολταϊκών περιστράφηκε γύρω από τους άξονες πολιτικής του υπουργείου για τις ΑΠΕ και διεξήχθη σε θετικό κλίμα, το οποίο ενισχύεται από την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ να αποφεύγει αιφνιδιασμούς και ανατροπές της τελευταίας στιγμής ως προς τα μέτρα που προωθεί.

Ο υπουργός ΠΕΝ επεσήμανε ότι οι ΑΠΕ συνιστούν μια πολύ σημαντική ενεργειακή παράμετρο που αποκτά όλο και περισσότερη σημασία με την πάροδο του χρόνου, από τη μία λόγω της αναντίρρητης κλιματικής επιβάρυνσης και από την άλλη λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης που βελτιώνει τις επιδόσεις τους. Αναφορικά με το νέο πλαίσιο στήριξης, τόνισε ότι η μακροβιότητα των επενδύσεων στις ΑΠΕ θα ωφεληθεί εντός ενός πλαισίου που θα ορίζεται από τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας και της ενεργειακής αγοράς.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου